I originalreceptet används kyckling, men jag som inte äter det har i Quorn istället.
Indisk quornsoppa med russin och kokos
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2-3 potatisar
2 morötter
Ca
2 tsk riven ingefära
Ca 2 msk raps - eller solrosolja
½ tsk cayennepeppar
1 tsk gurkmeja
1 tsk malen spiskummin
1 tsk stött kardemumma
1 tsk kanel
½ dl kokosflingor
Ev ½-
Salt och peppar
Tillsätt sedan grönsakerna och fräs alltsammans i någon minut. Häll i buljongen och låt soppan småkoka i ca 15 minuter eller tills potatisen är mjuk. Ifall det är mycket olja på ytan, skumma av den. Rör sedan i grädde och spenat och koka upp. Tillsätt russin, kokos och ev. mandel. Salta och peppra efter smak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar