fredag 16 mars 2012

Ugnspannkaka med fetaost och soltorkade tomater

En annorlunda och faktiskt riktigt god variant av ugnspannkaka.

3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
1 msk smör
1 gul lök
200 gram fetaost
15 st soltorkade tomater

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa ner mjölken lite i taget så att smeten blir klimpfri. Tillsätt äggen och vispa smeten slät. Hacka löken fint. Fräs den i smöret tills den är gyllenbrun och mjuk. Smörj en långpanna med lite smör. Smula ned fetaosten. Strimla de soltorkade tomaterna och tillsätt dem samt den frästa löken.
Häll smeten i långpannan och grädda i cirka 20 minuter tills ugnspannkakan är gyllenbrun.
Avnjut med en god ruccolasallad.

Inga kommentarer:

Bloggintresserade