fredag 16 mars 2012

Crépes med champinjonstuvning

Jättegoda crépes.

Börja med att göra pannkakor av ett vanligt standard recept.
Gör sedan denna goda fyllning (för 2 pers.):

Ca 5 medelstora färska champinjoner
1 rödlök
1 msk vetemjöl
2 msk smör eller margarin
1 dl matlagningsgrädde
1/2 buljongtärning
1 krm vitpeppar
Riven ost

Hacka rödlöken och skiva champinjonerna. Fräs i smöret i en panna tills den blir mjuk och glansig. Pudra över mjölet och slå på grädden. Krydda och låt småsjuda i några minuter.

Fördela ungefär 2 msk stuvning och lite riven ost på varje pannkaka och vik i hop så att det blir som ett litet paket. Lägg i en smord ugnsform och strö över lite mer riven ost. Gratinera i ugn 150-175 grader i några minuter tills osten smält.
Jag äter dem gärna tillsammans med lite sylt, men det är ju en smaksak.

Inga kommentarer:

Bloggintresserade