lördag 7 januari 2012

Hallon-och kolaparfait

Hade några överblivna tinade hallon och hemgjord kolasås (gjord på kondenserad mjölk) liggande i kylen och kom då på att jag skulle göra lite egen glass. Vem behöver en glassmaskin, egentligen) ;)

(6 portioner)
3 äggulor
3 äggvitor
3 msk strösocker
4-5 msk florsocker
2-2,5 dl vispgrädde
1-2 dl tinade hallon
Kolasås, gärna hemgjord

Vispa äggulor med florsocker hårt. Vispa grädden, men inte för hårt.
Vispa äggvitorna tillsammans med strösockret till en tjock maräng.
Blanda i hallon och kolasås i de vispade äggulorna. Blanda därefter i marängsmeten och den vispade grädden. Blanda samman allt väl.
Ett annat tips är att blanda i kolasåsen sist, utan att röra om. Tror faktiskt att det blir ännu bättre, eftersom att man då skulle märka av den mer.

Frys 5-6 timmar i lämplig form, rör gärna i den några gånger under infrysningen. Låt tina i kylskåp ca 15 minuter innan servering.
Du kan naturligtvis byta ut hallon och kolasås mot något annat. Valet är ditt! Det går även att utesluta äggvitorna och enbart använda äggulorna, men jag kände att det var sånt slöseri på äggvitor. ;)

Inga kommentarer:

Bloggintresserade