torsdag 1 september 2011

Den här rätten hittade jag på i dag, av lite av varje som fanns hemma i kylskåpet, med ett mycket bra resultat. Ja, faktiskt så bra att jag bara kände att jag måste dela med mej av det och låta fler få ta del av det. Att det dessutom är hyfsat nyttigt gör ju inte direkt saken sämre! :)


Du behöver (ca 2 portioner):
2 dl vit fiberpasta
Några nävar färsk spenat
1-2 pressade vitlöksklyftor
Ev. 2-3 marinerade vitlöksklyftor i skivor/bitar
Några msk olivolja
1 hackad kvisttomat
3 soltorkade tomater i strimlor
ca 50 g fetaost
Färskmalen svartpeppar, flingsalt, basilika, andra kryddor du gillar...
Lite färskriven parmesanost till servering
Ev. några rostade pinjenötter


Börja med att koka pastan. Skölj spenaten och hacka den grovt. Hetta upp olivolja i en liten panna. Fräs vitlöksklyftorna i någon minut och tillsätt spenat och tomat. Krydda efter behag. Låt fräsa i några minuter. Fetaosten smular du i alldeles i slutet. Vänd sedan i pastan. Lägg upp på tallrik, riv över ost och strö gärna på några pinjenötter (rostas lätt i torr stekpanna). 
Bon Appetit!




Inga kommentarer:

Bloggintresserade