1/2 chilifrukt eller sambal oelek
1/2 kruka koriander
4 ägg
1 1/4 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 burk majs (340 g)
Smör att steka i
1 liten burk keso
100 g smulad fetaost
Dela, kärna ur och finhacka chilin. Finhacka koriandern. Vispa i hop mjölk och ägg.
Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa ner mjölblandningen tillsammans med chilin och koriandern. Häll i majs, sköljd och avrunnen. Stek plättar i smör, 3-4 minuter på varje sida. Blanda 1 liten burk keso med smulad fetaost.
Servera plättarna med röran och en spenatsallad gjord på färsk spenat, tomater och strimlad rödlök, samt gärna en vinegrette (olja, vinäger, lite citronsaft, flingsalt och nymalen svartpeppar).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar