onsdag 7 april 2010

Semifreddo med daim

En av mina absoluta favorit efterrätter, ett recept som jag haft i min ägo i flera år. Ett perfekt sätt att göra egen glass utan glassmaskin på!

Du behöver:

2 små daim
2 1/2 dl grädde
2 ägg
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
Ev. färska eller frysta bär till servering

Gör så här:

1. Lägg daimen i en plastpåse och slå på den med en kavel tills det blir småsmulor.
2. Häll grädden i en skål. Knäck äggen och dela gulor från vitor. Lägg gulor i en bunke och vitor i en annan. Häll socker och vaniljsocker i bunken med äggulor.
3. Börja med att vispa äggvitor till hårt skum som bildar fasta toppar. När du vispar vitorna måste visparna vara helt rena, annars blir det inget hårt skum! Vispa sedan i hop äggulorna och sockret tills blandningen blir ljust gul. Vispa sist grädden tills den bildar spår och toppar - vispa inte för länge!
4. Blanda försiktigt ner grädden, vitorna och daimsmulorna i bunken med äggulor. Rör om till en jämn smet. Häll över i en uppläggningsskål eller flera små portionsskålar. Lägg på plastfolie så det ligger tätt mot semifreddo-smeten. Ställ in i frysen i minst 3 timmar.
5. ta ut semifreddon ur frysen och ställ in den i kylskåpet ungefär en halvtimme innan den ska serveras - den ska vara "semifreddo", som betyder halvkall på italienska.
6 Servera gärna lite bär till, hallon, jordgubbar eller vinbär till exempel. Eller gör en hallonsås på frysta, tinade hallon och socker.

2 kommentarer:

Anonym sa...

從人生中拿走友誼,猶如從生活中移走陽光........................................

Anonym sa...

你不能決定生命的長度,但你可以控制它的寬度 ..................................................

Bloggintresserade