söndag 21 december 2008

VegoJansson

Min supergoda vegetariska Janssons frestelse som alltid blir lika populär. Jag skippar oliver, då det inte är min favorit. Våga något nytt och något grönt på julbordet i år du också! :)

Vegetarisk Janssons frestelse med soltorkade tomater

10 medelstora potatisar
2 hackade gula lökar
1 hackad röd lök
2-3 finhackade vitlöksklyftor
Ev. 400 g oliver i halvor
10 soltorkade tomater i olja, välavrunna, klippta i småbitar
2 1/2 dl sojagrädde eller matlagningsgrädde
4 msk chilisås
1 dl stark buljong
4-6 msk ströbröd
2-3 dl riven, stark ost

Skala potatisen och strimla den i matberedare eller skär den i tunna stavar.
Lägg hälften av potatisen i en smord och ugnssäker form. Salta och peppra.
Lägg på rödlök, vitlök, ev. oliver och tomathack. Lägg på resten av potatisen.
Blanda grädde och chilisås och häll hälften över potatisen. Häll sedan över buljongen.
Strö på ströbröd och ost. Grädda frestelsen i 225 grader tills potatisstrimlorna känns mjuka.
Efter ca 20 minuter häll över resten av chili/grädden. Total gräddningstid är ca 50 minuter.

Inga kommentarer:

Bloggintresserade