onsdag 17 december 2008

Supergoda saffransskorpor

De här gjorde jag för ett tag sedan och de är SÅ goda. Faktiskt helt oemotståndliga och dessutom en perfekt present! Jag behåller dem dock för mej själv. ;)

100 g smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel
Råsocker

Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 35 min
Färdigt på: 175 min

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.

Forma degen till 3 längder och lägg dem på en smord plåt eller klädd med smörpapper. Strö över råsocker.

Grädda dem mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i några cm tjocka, sneda skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

Torka skorporna i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka på eftervärmen tills ugnen kallnat.

Inga kommentarer:

Bloggintresserade