De här gjorde jag för ett tag sedan och de är SÅ goda. Faktiskt helt oemotståndliga och dessutom en perfekt present! Jag behåller dem dock för mej själv. ;)
100 g smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel
Råsocker
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 35 min
Färdigt på: 175 min
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en smord plåt eller klädd med smörpapper. Strö över råsocker.
Grädda dem mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i några cm tjocka, sneda skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka på eftervärmen tills ugnen kallnat.
Jordgubbstårta med vit chokladkräm
12 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar