tisdag 2 december 2008

RISOTTO MED SÖTPOTATIS OCH QUORN

Det här blev snabbt en favorit! Det som är så bra med risotto är ju att det är lite som en finare version av pyttipanna; man kan slänga i nästan precis vad som helst som man tycker om. Jag använde butternut squash istället för sötpotatis, då jag vid tillfället fortfarande hade tillgång till det. I original receptet är det kyckling istället för quorn.

RISOTTO MED SÖTPOTATIS OCH QUORN

350 g sötpotatis, tärnad
1 l grönsaksbuljong
2,5 dl vitt vin eller matlagningsvin
1 msk olivolja
1 purjolök
1-2 schalottenlökar
2 st Quornfiléer
5 dl avorioris (risottoris)
0,75 dl färskriven parmesanost
3 msk smör
Svartpeppar, krossad

Ringla lite olivolja på potatisen och strö på lite flingsalt och ev. smulad rosmarin. Lägg potatistärningarna i en smord långpanna och ugnstek i 175 grader ca 25 minuter eller tills potatisen är frasig och mjuk. Häll buljong och vin i en kastrull och sjud långsamt. Hetta upp olja och 1 msk smör i en tjockbottnad kastrull på medelstark värme. Bryn löken i ett par minuter. Tillsätt quorn som är skuren i bitar och stek dem i ca 4 minuter.

Ta upp quornblandningen ur kastrullen och ställ åt sidan. Häll i olja i kastrullen och sedan ris. Koka tills riset är genomskinligt. Tillsätt ca 2,5 dl buljong i taget under ständig omrörning. Precis innan risotton är klar tillsätter du quornblandningen och parmesanosten och rör om ordentligt.

Mosa hälften av sötpotatisen med 2 msk smör och rör ner i risotton. Fördela på tallrikar och lägg på resten av den ugnsbakade sötpotatisen. Strö över krossad svartpeppar.

1 kommentar:

Sanne sa...

Gillar dina recept...
Är också en kattälskare men har ingen för det passar inte i området där jag bor. Tycker att katter ska få springa lösa och det går inte här där jag bor.

Bloggintresserade