Det här blev snabbt en favorit! Det som är så bra med risotto är ju att det är lite som en finare version av pyttipanna; man kan slänga i nästan precis vad som helst som man tycker om. Jag använde butternut squash istället för sötpotatis, då jag vid tillfället fortfarande hade tillgång till det. I original receptet är det kyckling istället för quorn.
RISOTTO MED SÖTPOTATIS OCH QUORN
350 g sötpotatis, tärnad
1 l grönsaksbuljong
2,5 dl vitt vin eller matlagningsvin
1 msk olivolja
1 purjolök
1-2 schalottenlökar
2 st Quornfiléer
5 dl avorioris (risottoris)
0,75 dl färskriven parmesanost
3 msk smör
Svartpeppar, krossad
Ringla lite olivolja på potatisen och strö på lite flingsalt och ev. smulad rosmarin. Lägg potatistärningarna i en smord långpanna och ugnstek i 175 grader ca 25 minuter eller tills potatisen är frasig och mjuk. Häll buljong och vin i en kastrull och sjud långsamt. Hetta upp olja och 1 msk smör i en tjockbottnad kastrull på medelstark värme. Bryn löken i ett par minuter. Tillsätt quorn som är skuren i bitar och stek dem i ca 4 minuter.
Ta upp quornblandningen ur kastrullen och ställ åt sidan. Häll i olja i kastrullen och sedan ris. Koka tills riset är genomskinligt. Tillsätt ca 2,5 dl buljong i taget under ständig omrörning. Precis innan risotton är klar tillsätter du quornblandningen och parmesanosten och rör om ordentligt.
Mosa hälften av sötpotatisen med 2 msk smör och rör ner i risotton. Fördela på tallrikar och lägg på resten av den ugnsbakade sötpotatisen. Strö över krossad svartpeppar.
Jordgubbstårta med vit chokladkräm
12 år sedan
1 kommentar:
Gillar dina recept...
Är också en kattälskare men har ingen för det passar inte i området där jag bor. Tycker att katter ska få springa lösa och det går inte här där jag bor.
Skicka en kommentar