Jag har nyligen upptäckt sk. Raw food, veganmat som aldrig upphettas till mer än max 42 grader. Den här mandelmjölken blev snabbt en favorit! Snabb och lättgjord och full av nyttigheter.
Till ca 5 dl behövs:
2 dl sötmandlar
5 dl vatten
Ev. honung och kanske lite kryddor efter tycke och smak. Jag testade med lite vaniljsocker, vilket blev mycket gott! Bara att testa sig fram.
Blötlägg sötmandlarna över natten och skala dem därefter. Mixa tillsammans med 3 dl av nytt vatten i en matberedare tills blandningen liknar mjölk. Sila därefter av i en trådsil och tryck till med baksidan av en sked. Mixa resterna ("mjölken") igen, tillsätt mer vatten till önskad konsistens och smaksätt om du vill. Drick som mjölk. Mums!
Jordgubbstårta med vit chokladkräm
12 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar