De här plättarna blev mycket uppskattade av mina barn, vilket är ett gott betyg med tanke på hur kräsna de annars brukar vara. Istället för chilin tog jag lite sambal oelek, eftersom att barn sällan uppskattar så starka smaker som vi vuxna ofta gör. En mycket god och fräsch måltid!
1/2 chilifrukt eller sambal oelek
1/2 kruka koriander
4 ägg
1 1/4 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 burk majs (340 g)
Smör att steka i
1 liten burk keso
100 g smulad fetaost
Dela, kärna ur och finhacka chilin. Finhacka koriandern. Vispa i hop mjölk och ägg.
Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa ner mjölblandningen tillsammans med chilin och koriandern. Häll i majs, sköljd och avrunnen. Stek plättar i smör, 3-4 minuter på varje sida. Blanda 1 liten burk keso med smulad fetaost.
Servera plättarna med röran och en spenatsallad gjord på färsk spenat, tomater och strimlad rödlök, samt gärna en vinegrette (olja, vinäger, lite citronsaft, flingsalt och nymalen svartpeppar).
Jordgubbstårta med vit chokladkräm
12 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar