Min alldeles egenkomponerade quornpaj som jag ska laga till middag i dag. Den är verkligen jätte god! :) Och relativt enkel att laga till.
Pajdeg:
50 g smör eller margarin
3,5 dl vetemjöl
1 dl kesella lätt
Ev. lite vatten
Arbeta i hop smör och mjöl till smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta i hop till en deg. Är den svår att få i hop och många smulor blir över, tillsätt en liten, liten skvätt vatten. Arbeta till en boll och plasta in. Låt stå i kylen i minst en halvtimme. Klä en pajform med degen, nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen på 200 grader i 10 minuter.
Fyllning:
Ett paket Quornbitar
1 gul lök, finhackad
1-2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
Ev. några minimajs (burk)
En liten burk hela champinjoner
2 msk chilisås
2,5 dl matlagningsgrädde
Lite soja
1-2 msk vetemjöl
Grovmalen svartpeppar
Salt/örtsalt
1 grönsaksbuljong tärning
Basilikapulver
Ev. några skivade tomater
Riven stark ost (t.ex texmex eller västerbotten)
Fräs lök tillsammans med quorn i olivolja ca 10 minuter. Hacka eller strimla paprikan och skär minimajs i mindre bitar. Fräs detta också. Häll sedan i champinjoner och lite soja. Fräs i hop i några minuter. Slå i grädde och chilisås. Krydda efter smak. Strö över lite mjöl så att det tjocknar något. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Skiva gärna några tomater tunt och lägg över och strö till sist över osten. Grädda i ugn 225 grader i ca 30-40 minuter.
Servera med en god grönsallad och ev. ett gott bröd.
Jordgubbstårta med vit chokladkräm
12 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar