fredag 7 november 2008

Gräddig Quornköttgryta med rosmarin

En riktig festmåltid för en vegetarian! Men ändå så enkelt och så mycket svensk husmanskost. Jag trodde att jag tappat bort detta recept och blev SÅ glad då jag nyligen hittade det. Har saknat det, så snart ska det lagas igen.

1 påse quornbitar (gärna quorngrytbitar, men går bra med vanliga också)
2 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 tsk rosmarin
1 krm svartpeppar
2 msk tomatpuré
1 msk soja
8 smålökar/schalottenlökar
200 g färska champinjoner eller blandsvamp, skivad
2 dl matlagningsgrädde
Ev. färsk rosmarin till garnering

* Stek quornbitarna i lite olivolja eller margarin i några minuter i stekpanna tills de tinat upp och fått lite färg. Tillsätt löken och bryn dem hela i några minuter, samt svampen.
* Blanda vatten, buljongtärning, rosmarin, peppar, tomatpuré och soja i en gryta eller stor stekpanna. Låt puttra 15-20 minuter.
* Häll ner quornbitar, lök och svamp i vatten/tomat/soja - blandningen.
* Tillsätt grädde.
* Låt puttra ytterligare 10 minuter. Klart att servera tillsammans med kokt/pressad potatis eller ris.

Inga kommentarer:

Bloggintresserade