Det här brödet knåpade jag precis i hop. Inspirerat av ett recept, men jag ändrade lite så det är helt o hållet MITT! :) Väldigt GOTT och så enkelt att vem som helst klarar av det. Lingonsylten gör att det blir väldigt saftigt och hållbart.
3 dl fullkornsvetemjöl
5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 dl fiberhavregryn
1 dl krossade linfrön
1/2 dl lingonsylt
3/4 dl brödsirap
1 tsk salt
1 msk brödkryddor
5 dl filmjölk
Börja med att blanda alla torra ingredienser. Tillsätt sedan sylt, sirap och filmjölk och blanda väl. Klicka i smeten i en väl smord avlång brödform. Grädda allra längst ner i ugnen 200 grader i 55-60 minuter. Stjälp upp på galler och låt svalna under handduk.
Jordgubbstårta med vit chokladkräm
12 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar