torsdag 30 oktober 2008

Ricotta och spenat cannelloni

Här kommer receptet som jag ska göra till mina gäster på söndag. En given hit! :)

Ricotta och spenat cannelloni

12 cannellonirör eller 2 pkt färska lasagneplattor
250 g färsk spenat
250 g ricottaost
I stor gul lök, finhackad
2-3 klyftor vitlök, krossad/pressad
I rågad tesked av malen muskotnöt
Salt och grovmalen svartpeppar
Tomatsås
Färskriven parmesanost
1 msk olivolja

Tomatsås:
1 gul lök, finhackad
1-2 msk olivolja
2 burkar krossade eller hela tomater
1 nypa socker, ev. lite honung
Ev. 1/2 dl matlagningsvin
salt & svartpeppar
Basilika, gärna färsk (finhackad)

Tomatsås: Fräs lök mjuk i olja. Tillsätt tomater och låt koka i några minuter. Krydda efter smak.
Är du lat använder du färdigköpt tomatsås, men det blir inte lika gott!

Skölj spenaten och koka varsamt i någon minut. Ställ åt sidan och låt svalna. Stek löken på svag värme och tillsätt vitlöken. Hacka spenaten fint. Blanda spenaten med lök, ricotta, muskotnöt och krydda efter smak. Blanda väl. Med en liten tesked fyll cannellonirören eller lasagneplattor som då rullas i hop med fyllningen i mitten. Placera rullarna tätt bredvid varandra i en ugnsäker, smord form. Täck helt med tomatsås. Strö på rikligt med parmesanost.
Gratinera i ugn 180-200 grader i 30-35 minuter. Servera med en god, krispig blandsallad och gärna ett gott bröd. Supergott!

Inga kommentarer:

Bloggintresserade