BUTTERNUT SQUASHSOPPA
Ca 500 g butternut squash eller sötpotatis, skuren i 2 cm kuber (utan skal)
1 rödlök eller gullök, finhackad
1 bit färsk ingefära, ca 4-5 cm, hackad i småbitar
3 msk smör/olivolja
1 äpple, hackad i mindre bitar
3 msk mjöl
Ev. 1 tsk curry
Lite muskotnöt
Saft och skal av en apelsin
En nypa socker
ca 1 liter grönsaksbuljong
ca 400 cl kokosmjölk/mjölk
Smaka av med salt och peppar
1. Fräs löken mjuk i smör eller olja. Tillsätt squashen/sötpotatisen, äpple och fräs i några minuter.
2. Ta av från plattan och tillsätt mjölet, curry, ingefära och muskotnöt och fräs i några minuter.
Tillsätt buljong, kokosmjölk och apelsin långsamt. Ställ tillbaka på plattan och låt koka upp. Låt sjuda i ca 20 minuter tills grönsakerna känns mjuka. Kör slät med stavmixer och tillsätt en nypa socker och smaka av med salt och peppar.
Servera med en klick créme fraiche och kanske lite hackad persilja.
Smaklig måltid! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar