fredag 6 april 2012

Världens godaste rostade potatis

Ja, det är den verkligen. Blir nästan som friterad och samtidigt så otroligt enkel att göra. En given succé på middagsbjudningen eller när som helst du vill ha det lite lyxigare. :)

Du behöver (för ca 4 pers.):
10-12 potatisar (gärna lite mindre och rundare)
En rejäl klick smör eller margarin (50-75 gram)
Flingsalt

Börja med att skala potatisen och dela på mitten om de är lite stora, annars är de goda att ha hela. Koka i endast 5-10 minuter - de ska absolut inte vara helt färdiga. Häll sedan av kokvattnet och skaka kastrullen med potatisen i, så den blir som "mjölig". Smält smöret eller margarinet i en långpanna och tillsätt potatisen. Rör runt så att potatisen blandas med allt smör. In i ugnen på 200-225 grader i ca 30 minuter så att den ser gyllenbrun och frasig ut. Strö över lite flingsalt och servera till vad du nu tycker passar. Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Bloggintresserade