lördag 7 januari 2012

Saffransbiscotti med apelsin

De här gjorde jag i julas, men de funkar ju egentligen året om. SÅÅ goda till en kopp te! Mums. :)

(ca 40 skorpor)
100g rumsvarmt smör eller margarin
2 dl strösocker
3 ägg
1 kuvert saffran (1/2g) + lite strösocker
1 msk grädde eller mjölk
2 msk rivet apelsinskal
7-8 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Stöt saffran med lite socker i en mortel och blanda med grädden. Rör ner saffran och apelsinskal i smeten.
Blanda de torra ingredienserna, tillsätt dem och rör smeten till en slät deg. Rulla ut degen till 3 längder och lägg på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda längderna i ca 15 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och stäng av värmen.
Skär längderna på snedden i ca 2 cm breda bitar. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå i eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga.

Inga kommentarer:

Bloggintresserade