måndag 9 januari 2012

Indisk currygryta med Quorn

Funderade på vad jag skulle hitta på att äta till lunch på jobbet i morgon och snodde i hop denna gryta att ta med. Helt fantastiskt god blev den och så enkel att göra! En solklar hit. Med Quinoa till blir den dessutom GI. Kanske något för ditt nyårslöfte?

(2 portioner)
2 Quornfileér
1 hackad gul lök
1-2 krm Curry
Efter smak: spiskummin, garam masala, chilipulver, cayennepeppar, malen koriander
2 dl matlagninggrädde eller mellangrädde
2-4 msk Cantadouost med valfri smak
Ca 1/2 dl grillad paprika i strimlor (finns i olja på burk)
Ca 1/2 dl hackade naturella cashewnötter
1 halv grönsaksbuljongtärning eller motsvarande pulver
Lite soja och gärna teriakisås
2 msk matlagningsvin

Börja med att fräsa på den hackade löken i lite olivolja tills den är mjuk. Tillsätt Quornfileérna och fräs i ytterligare några minuter. Krydda och tillsätt mer olja. Låt fräsa i hop några minuter. Klicka i osten och låt smälta samman innan du slår i vin, grädde och ytterligare ingredienser. Låt småkoka i ca 15 minuter.
Servera med t.ex Quinoa eller bulgur.


Inga kommentarer:

Bloggintresserade