onsdag 7 april 2010

Frusen limetårta

Den här gjorde jag nu i påsk. Helt fantastiskt god!!! :) Blev mycket uppskattat. Funkar naturligtvis när som helst.

Botten:

300
g mandelmassa
1 st ägg
2 st äggvitor


Parfait:
4 dl vispgrädde
2 st limefrukter, skal av båda, saft från ena
1 dl florsocker
2 st äggulor
1-2 tsk vaniljsocker
Glasyr:
5 st passionsfrukter

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och rör ner ägget och äggvitorna. Häll smeten i en smord form med avtagbar kant, cirka 23 centimeter i diameter. Grädda botten i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Låt kallna.

2. Tvätta limefrukterna noggrant och torka, riv av det yttersta skalet av båda två. Vispa grädden. Blanda ner limeskal och saften från den ena limen. Tillsätt även florsocker, vaniljsocker och äggulor. Bred ut smeten över kakan och frys den i minst 4 timmar.

3. Tag ut kakan en stund före serveringen. Halvera och gröp ur passionsfrukterna och fördela fruktkärnorna över tårtan.

(Originalrecept hämtat från: http://www.recept.nu/1.17703/monika_ahlberg/efterratter_godis/agg_mejeri/paskpassion_harlig_limetarta)

Inga kommentarer:

Bloggintresserade