4-6 portioner
1 burk svarta bönor
1 dl majskorn från burk
1 röd paprika
1/2 hackad röd chili
1 röd lök
1 avokado
2 kvist-eller plommontomater
2 msk gräslök, frusen eller färsk
1/2 dl hackad färsk persilja
Dressing:
1/2 dl olivolja
ca 3 msk citron-eller limesaft
1 tsk flytande honung
Flingsalt
Nymalen svartpeppar
Lite koriander på burk
Skölj bönorna. Häll av vattnet från majsen. Blanda i hop i en skål. Hacka tomater, chili, avokado och paprika i mindre bitar och rör ner det också i skålen. Finhacka löken och tillsätt det tillsammans med gräslök. Rör i hop ingredienserna till dressingen och häll över. Rör om ordentligt. Strö över hackad persilja. Låt stå svalt i kylen i minst någon timme innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar