AFRIKANSK LINSGRYTA
Den här grytan är helt enkelt underbar! Gör den, ni kommer aldrig att ångra er. Kan smälta och övertyga vilken inbiten köttätare som helst. :) Jag brukar utesluta bananerna. Det är en smaksak.
Antal portioner
4 port
Ingredienser
2 dl gröna linser
5 dl vatten
1 gul lök
olja
3 färska tomater
4 dl kokosmjölk
1-2 msk curry
1 msk tomatpuré
1 buljongtärning
1 liten burk ananas
2 bananer
1/2 dl cashewnötter
salt
vitpeppar
Gör så här:
Skölj linserna och koka upp vattnet. Lägg i linserna och låt de koka i femton minuter. Häll sedan av vattnet.
Hacka löken och fräs den i oljan. Hacka tomaterna fint. Tillsätt kokosmjölken, curry efter smak, tomaterna, tomatpuren, buljongtärningen och linserna och låt det koka upp.
Skär ananasen i små bitar och lägg i grytan. Låt koka cirka fem minuter.
Tillsätt sedan bananerna i skivor och hackade cashewnötter. Låt koka ytterligare fem minuter och smaka av med salt och peppar.
Servera till ris, helst jasminris.
Rösta på denna blogg:
Jordgubbstårta med vit chokladkräm
12 år sedan
5 kommentarer:
Jag är imponerad av ditt vegetariska engagemang, roligt att se tycker jag. Jag är en vanlig köttätare dock ;) men funderar starkt att prova någon rätt framöver.. Faktiskt har jag redan provat ditt lingonbröd och det var supergott! Älskar lingon nämligen - kunde inte motstå det! Tack för detta recept :) kramis
Hej!
Jag har testat flera av dina recept med jättegott resultat varje gång! Nu gör jag ett försök på den afrikanska grytan. Ska dock ha i lite chili tänkte jag, men jag har en (dum) fråga;
Ska man hälla av linserna innan man blandar i dem i grytan?
Gjorde linsgrytan igår men tillsatte paprika, zuccini, kanel, spiskummin och gurkmeja. Blev supergott.
Tack för ett bra recept
Gjorde din gryta nyss, megagod!! Tack!!
Jag gillar inte bitar av frukt i mat, så jag mosade bananen och hade ananas-slams i. Blev kalasgott!
Skicka en kommentar