1/2 - 1 pkt quornbitar: marineras i olivolja, soja, vitlök, salt och peppar
Pasta (passar bäst med skruvar eller gnocchi)
1 rödlök
Ruccolasallad
Gurka
körsbärstomater
Pesto (färdigköpt eller hemlagad)
Fetaost i tärningar
Flingsalt
Nymalen svartpeppar
Olivolja
Koka pasta (hur mycket beror på hur mycket sallad du vill ha). Låt kallna och blanda sedan med önskad mängd pesto. Lägg i en stor skål.
Marinera quornbitarna i några timmar, stek dem därefter i olivolja i några minuter tills de är genomstekta och fått färg. Låt kallna.
Hacka eller skiva lök, gurka, tomater och vilka grönsaker du nu vill ha i och blanda med pasta och quornbitar. Tillsätt även ruccolasalladen och fetaost.
Strö till sist över lite flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen. Ringla över lite olivolja.
Servera gärna med ett gott bröd och hemgjord tzatziki.
Du kan naturligtvis ha i vilka grönsaker du vill. Jag brukar slänga i lite av varje, som jag känner för eller sånt som finns hemma. :) Ett gäng nötter är också gott att ha ovanpå (gärna valnötter) och vid servering funkar crema di balsamico fantastiskt till!
Jordgubbstårta med vit chokladkräm
12 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar