Jag gör ofta denna sallad till lunch. Så himla god och dessutom supernyttig med viktiga vitaminer, proteiner och allt som kroppen behöver! :)
Några fräscha salladsblad (obs! Ej salldskål eller isbergssallad)
gröna eller svarta linser
Några körsbärstomater, halverade
Gurka
Rödlök
1/2 - 1 avokado
Några matskedar naturell keso
Fetaost 10%
Några grovhackade nötter och frön (ex. solrosfrön, pumpakärnor och valnötter)
Dressing: olivolja, vit balsamvinäger, lite citron/limesaft, lite honung, flingsalt, nymalen svartpeppar, ev. örtpeppar & lite örtkryddor, någon msk vatten
Ev. Zeta crema di Balsamico (krämig balsamvinäger som är fantastisk god på sallader!)
Börja med att skölja några salladsblad och lägga dem på en tallrik. Koka linser i ca 15 minuter eller skölj av dem om du använder såna från burk. Toppa salladsbladen med tomater, gurka i bitar, skivad rödlök efter smak, avokado i bitar och lägg sedan på så mycket linser du vill ha. Toppa det hela med smulad fetaost och häll över dressingen. Ringla gärna över lite extra olivolja, flingsalt och ev. zeta crema di Balsamico. Avsluta med lite nötter och frön för extra crunch och extra vitaminer! :)
Det är verkligen jättegott!
Jordgubbstårta med vit chokladkräm
12 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar