tisdag 23 september 2008

Majsbullar









En av mina absoluta favoriträtter, som jag planerar att göra i morgon. Barnen älskar det!

Majsbullar

(4-6 portioner)

3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
½ tsk malen koriander
1 krm malen spiskummin
125 g konserverade majskorn, väl avrunna
125 g konserverad majspuré (barnmat)
1 ¼ dl mjölk
2 ägg, lätt vispade
2 msk hackad färsk eller frusen gräslök
Salt och peppar
1 ¼ dl olivolja

Blanda mjöl, bakpulver, koriander och spiskummin i en skål och gör en grop i mitten.
Tillsätt majskorn, majspuré, mjölk, ägg, gräslök, salt och peppar och rör till en smet.

Värm oljan i en stor ytbehandlad stekpanna. Lägg rågade matskedar smet i pannan med ca 2 cm mellanrum och platta till dem något. Stek på medelvärme i 2 minuter eller tills de har fin färg. Vänd och stek andra sidan. Ta upp bullarna och låt dem rinna av på hushållspapper. Stek resten av smeten på samma sätt. Servera med dippsås till. Perfekt att göra i förväg och värma i ugnen. Vill man servera alla på en gång, vilket är fördelaktigt, så stek och sätt in i form i ugnen allt eftersom.

Sweet chilisås är gott till och gärna en bönsallad. Sylt till barnen.

1 kommentar:

Darkland sa...

Ett litet tips är att visa foton på resultatet av rättrna du lagar.:) Jag är nyfiken på hur majsbullarna ska se ut:) Visa gärna:)
Kram

Bloggintresserade