En fräsch, annorlunda variant av tzatziki, med morötter istället för gurka. Mycket gott! :) Jag serverar det gärna till marinerade, stekta Quornfiléer.
Du behöver:
3-4 grovt rivna morötter
1-2 vitlöksklyftor
Lite olivolja
3-4 dl turkisk/grekisk eller matlagningsyoghurt
Svartpeppar
Salt, gärna flingsalt
Blanda morötter med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå kallt en stund innan servering.
Jag är vegetarian sedan 15 år tillbaka. Lagar god, ofta nyttig och alltid fräsch mat med bra råvaror. Jag hjälper gärna till att inspirera andra vegetarianer eller de som helt enkelt bara är nyfikna på denna typ av mat. Vegetarisk mat betyder mat med gott samvete, på fler sätt än ett. Kommentera gärna. Genom dina kommentarer utvecklas jag och min matlagning. Av feedback växer självkänslan.
lördag 19 februari 2011
onsdag 2 februari 2011
Grönsaksbiffar
För 14 stycken:
4 potatisar
1 sötpotatis
2 morötter
2 schalottenlökar
1 ägg
2 dl ströbröd
1 dl fryst persilja
1 vitlöksklyfta
1,5 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar
2 dl vetemjöl
2 krm sambal oelek
1 dl färskriven parmesan
1 msk grönsaksfond
Riv alla rotsaker eller skär i bitar och lägg i en matberedare. Mixa tills det blir en fin smet. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och krydda därefter. Kör tills allt blir riktigt finfördelat. Häll upp i en skål och forma biffar av smeten. Doppa dem i ströbröd och stek på låg värme i lite smör och olja. Mumsfilibaba! :)