Jättegoda crépes.
Börja med att göra pannkakor av ett vanligt standard recept.
Gör sedan denna goda fyllning (för 2 pers.):
Ca 5 medelstora färska champinjoner
1 rödlök
1 msk vetemjöl
2 msk smör eller margarin
1 dl matlagningsgrädde
1/2 buljongtärning
1 krm vitpeppar
Riven ost
Hacka rödlöken och skiva champinjonerna. Fräs i smöret i en panna tills den blir mjuk och glansig. Pudra över mjölet och slå på grädden. Krydda och låt småsjuda i några minuter.
Fördela ungefär 2 msk stuvning och lite riven ost på varje pannkaka och vik i hop så att det blir som ett litet paket. Lägg i en smord ugnsform och strö över lite mer riven ost. Gratinera i ugn 150-175 grader i några minuter tills osten smält.
Jag äter dem gärna tillsammans med lite sylt, men det är ju en smaksak.
Jag är vegetarian sedan 15 år tillbaka. Lagar god, ofta nyttig och alltid fräsch mat med bra råvaror. Jag hjälper gärna till att inspirera andra vegetarianer eller de som helt enkelt bara är nyfikna på denna typ av mat. Vegetarisk mat betyder mat med gott samvete, på fler sätt än ett. Kommentera gärna. Genom dina kommentarer utvecklas jag och min matlagning. Av feedback växer självkänslan.
fredag 16 mars 2012
Ugnspannkaka med fetaost och soltorkade tomater
En annorlunda och faktiskt riktigt god variant av ugnspannkaka.
3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
1 msk smör
1 gul lök
200 gram fetaost
15 st soltorkade tomater
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa ner mjölken lite i taget så att smeten blir klimpfri. Tillsätt äggen och vispa smeten slät. Hacka löken fint. Fräs den i smöret tills den är gyllenbrun och mjuk. Smörj en långpanna med lite smör. Smula ned fetaosten. Strimla de soltorkade tomaterna och tillsätt dem samt den frästa löken.
Häll smeten i långpannan och grädda i cirka 20 minuter tills ugnspannkakan är gyllenbrun.
Avnjut med en god ruccolasallad.
3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
1 msk smör
1 gul lök
200 gram fetaost
15 st soltorkade tomater
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa ner mjölken lite i taget så att smeten blir klimpfri. Tillsätt äggen och vispa smeten slät. Hacka löken fint. Fräs den i smöret tills den är gyllenbrun och mjuk. Smörj en långpanna med lite smör. Smula ned fetaosten. Strimla de soltorkade tomaterna och tillsätt dem samt den frästa löken.
Häll smeten i långpannan och grädda i cirka 20 minuter tills ugnspannkakan är gyllenbrun.
Avnjut med en god ruccolasallad.