Ja, det är den verkligen. Blir nästan som friterad och samtidigt så otroligt enkel att göra. En given succé på middagsbjudningen eller när som helst du vill ha det lite lyxigare. :)
Du behöver (för ca 4 pers.):
10-12 potatisar (gärna lite mindre och rundare)
En rejäl klick smör eller margarin (50-75 gram)
Flingsalt
Börja med att skala potatisen och dela på mitten om de är lite stora, annars är de goda att ha hela. Koka i endast 5-10 minuter - de ska absolut inte vara helt färdiga. Häll sedan av kokvattnet och skaka kastrullen med potatisen i, så den blir som "mjölig". Smält smöret eller margarinet i en långpanna och tillsätt potatisen. Rör runt så att potatisen blandas med allt smör. In i ugnen på 200-225 grader i ca 30 minuter så att den ser gyllenbrun och frasig ut. Strö över lite flingsalt och servera till vad du nu tycker passar. Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar