torsdag 20 maj 2010

Vegetarisk smörgåstårta

Den här gjorde jag och bjöd på när jag fyllde år nu senast. En given succé! Otroligt saftig och god. :)

8-10 bitar ca
3 runda polarbröd (6 halvor)


Fyllning 1:

4-5 finrivna morötter
5 cm finhackad purjolök
1 1/2 dl finhackad smörgåsgurka
ca 2 dl lätt créme fraiche
salt och peppar

Fyllning 2:
2 mogna avokador
ca 1/2 dl philadelphia ost
ca 1 tsk flytande honung
1/2 citron, saft och rivet skal
1/2 dl lätt créme fraiche
2 finhackade schalottenlökar

Garnering:
Créme fraiche (ej lätt) och majonnäs efter smak
Machésallad, körsbärstomater, hackad/skivad gurka, tärnad ost och färsk basilika

1. Lägg två halvor polarbröd bredvid varandra på ett stort fat så att de bildar en cirkel. Blanda morötter, purjolök, smörgåsgurka och créme fraiche. Smaka av med salt och peppar. Bred röran över bröden. Täck med två nya halvor.
2. Mosa eller mixa avokador med citronsaft. Rör i philadelphiaost, honung, citron och lök. Bred över bröden. Täck med de två halvor som är kvar.
3. Blanda créme fraiche och majonnäs och bred ett tunt lager över hela tårtan, inkl. sidor.
4. Garnera med t.ex gurkskivor på sidorna och toppa med machésallad, färsk basilika, hackad gurka, körsbärstomater och tärnad ost.

Servera. Bör inte stå för länge. Max två timmar.

Inga kommentarer:

Bloggintresserade